Sterretje in voorruit Izegem

Elke automobilist krijgt vroeg of laat te maken met een sterretje in zijn voorruit in Izegem: indien kleiner dan een muntstuk ➡️ laat dit snel herstellen door Metaglas

Een sterretje in uw voorruit te Izegem, het is gauw gebeurd. Elke automobilist krijgt er vroeg of laat wel eens mee te maken. Opspringende kiezels, steenslag, losgekomen asfaltering, een afgewaaide tak of een ander voorwerp op de weg zijn de meest voorkomende boosdoeners! Toch is het niet verstandig om hiermee te blijven rondrijden. Voor uw eigen veiligheid en die van andere weggebruikers laat u het sterretje in uw voorruit best zo snel mogelijk herstellen door een ervaren glasspecialist. Want een sterretje kan de ganse ruit laten imploderen, in volle vaart.

Wij van Metaglas zijn expert in het herstellen van sterretjes in uw voorruit. We geven hieronder wat meer uitleg.

Vanuit Izegem kom je snel naar ons toe in één van de werkplaatsen waar we onmiddellijk aan de slag gaan. Eerst telefonisch afspraak maken natuurlijk.

Hoe ontstaat een sterretje in mijn voorruit?

Een voorruit bestaat uit dubbellagig glas met ertussen een PVB-folie. PVB staat voor polyvinylbutyral. Gelaagd glas is bijzonder sterk en wordt daarom al sinds de jaren ’80 gebruikt in auto’s. De samenstelling van het glas zorgt ervoor dat het niet direct in duizenden stukken uiteenspat bij een zware impact, wat bijvoorbeeld wel zo is bij de zij- en achterruiten van een auto. Er is als het ware een buffer ingewerkt door de folie: enkel de buitenste glaslaag wordt aangetast en er verschijnt een sterretje op uw voorruit.

Mag ik gewoon doorrijden met een sterretje in mijn voorruit in Izegem?

Met een sterretje in de voorruit kunt u in principe nog even doorrijden in Izegem, maar toch laat u het sterretje het best zo snel mogelijk repareren. Een sterretje in uw voorruit heeft namelijk enkele gevolgen en risico’s inzake de veiligheid van uzelf en van andere weggebruikers.

  • Een sterretje in de voorruit lijkt misschien klein en onschuldig, maar niets is minder waar. Een sterretje in de voorruit kan doorscheuren tot een grote barst die niet meer te herstellen valt. Dit risico loopt u als er opnieuw een steentje, takje of dier tegen uw ruit botst. Ook bij grote temperatuurverschillen resulteert een sterretje in de voorruit al snel in een onherstelbare barst. Als u bijvoorbeeld uw airco op volle toeren laat draaien terwijl het buiten enorm warm is, komt er een grote spanning op het reeds verzwakte autoglas. U kunt uw autoruit dan enkel nog laten vervangen, wat heel wat kostelijker (tot 5x zo duur) en milieuvervuilender is. Doorrijden met een gebarsten voorruit is bovendien heel gevaarlijk, want uw voorruit draagt bij tot de gehele sterkte van uw wagen.
  • Tijdens het autorijden is het cruciaal om een optimaal zicht op het verkeer te hebben. Een sterretje in uw voorruit belemmert uw gezichtsveld, waardoor u sommige verkeerssituaties minder goed kunt inschatten of beoordelen. Als het sterretje in uw voorruit doorscheurt tot een barst, wordt het al zeker riskant. Bescherm dus de veiligheid van uzelf, van uw gezin en van de andere weggebruikers en laat de situatie niet aanslepen.
  • Keuring: een voorruit die beschadigd is in het gezichtsveld of binnen het schoonmaakgebied van de ruitenwissers leidt tot een rood keuringsbewijs. Concreet gaat het om een barst of vervorming met een lengte > 100 mm in 1 laag van het gelaagde glas, een barst met een lengte > 50 mm in 2 lagen van het gelaagde glas of in een paneel, oppervlakkige krassen met een breedte > 5 mm, een doorzichtige beschadiging of verkleuring (bv. een sterretje) met een diameter > 20 mm of een niet-doorzichtige beschadiging of verkleuring met een diameter > 10 mm.
  • Een sterretje in uw voorruit is fragiel en vatbaar voor externe invloeden zoals stofvorming en vocht. Als 1 van deze in het sterretje terechtkomt bemoeilijkt dit de herstelling en een mooi eindresultaat. Vuil kan zich namelijk in het sterretje gaan nestelen en vocht tast langzamerhand de kunststoflaag in de gelaagde voorruit aan, wat mogelijks leidt tot witte vlekken. Bij vriestemperaturen zet het vocht ook uit, waardoor de inslag sneller kan doorscheuren.

Op tijd in actie schieten is de boodschap. Van zodra u een sterretje in de voorruit opmerkt, maakt u best meteen een afspraak bij Metaglas. In de tussentijd kleeft u liefst een sticker of een stukje ducttape over het sterretje heen aan de buitenkant van de voorruit te Izegem. Zo beschermt u de inslag tegen stof en vocht. Door het sterretje in uw voorruit af te plakken, vermijdt u echter niet dat het doorscheurt tot een barst. We herstellen dit sterretje in slechts 30 min in onze vestigingen te Tielt of Waregem. De herstelling van het sterretje in uw voorruit kunnen we à la minute uitvoeren : drink gerust een koffie, lees de krant en voor u het weet bent u alweer vertrekkensklaar. Indien u glasbreukverzekerd bent, is het zelfs volledig gratis om het sterretje in uw voorruit te laten repareren. Dekt uw verzekering geen glasbreuk? Dan herstellen we het sterretje in uw voorruit voor slechts € 75 exclusief btw. Met Metaglas gaat u veilig terug de weg op, zonder zorgen en in een mum van tijd.

Enkele nuttige tips om een sterretje in uw voorruit te voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom geven we graag enkele tips mee om een sterretje in uw voorruit te vermijden:

  • Houd steeds voldoende afstand van andere wagens en zeker van vrachtwagens om zo opspattende steentjes te ontwijken.
  • Parkeer uw wagen niet onder een boom bij felle wind of stormweer. Is er geen andere mogelijkheid? Bescherm uw voorruit dan met een stuk karton, deken of autohoes.
  • Begeef u niet op de baan tijdens een hagelstorm, tenzij het niet anders kan.
  • Gebruik een vlakke ijskrabber om uw voorruit ijsvrij te maken en wees voorzichtig met de ruitenwissers die vaak goed vastgevroren zitten op de ruit. Zo vermijdt u krassen op uw voorruit.
  • Zet uw voorruitverwarming niet meteen voluit aan in een koude auto. Grote temperatuurschommelingen kunnen een ruit stukmaken.
  • Laat geen waardevolle bezittingen zichtbaar achter in uw auto, zelfs als u maar even weg bent. Zo vermindert u de kans op poging tot diefstal.